Swennen

[vc_row][vc_column] [vc_column_text]The house has been in a core zone since the city’s new regulations. Therefore the outlines of the existing volumes are protected and the project had to be developed with only interior updates. The main focus was to establish an architectural dialogue between the old parts and the new elements, between the past and

Wildwood

[vc_row][vc_column] [vc_column_text]Conceiving a new typology of promenade architecturale, NLD Homes has renovated a single-family house in Oakville with free-flowing spaces along the neutral walls. The abundance of sunlight preserves the beauty of the sleek lines in the built in cabinetry of the family room and attached kitchen. The glass rails along with the dark stairs

EdenBrook

[vc_row][vc_column][vc_column_text] Our thought with this project started with the idea, “Rethinks what there already is, but totally differently”. The house already has exceptional bones. We used these already available thoughts, suppressed some interior partitions and improved the indoor relationship with outdoors. By adding a double level exterior living area, the kitchen interior was introduced with

Royal Palm

[vc_row][vc_column][vc_column_text]In this project, the existing layout has been maintained, taking into account its states of degradation. The spaces of social use and of longer permanence are destined to the main volume allowing to take advantage of the existing compartments. Complementarily, the secondary volume hosts the garage space facing the street and the private area facing